Cases

Autotrack.nl, , ,

In opdracht van Enrise heeft Raspberry bijgedragen aan de ontwikkeling van onderdelen van de nieuwe Autotrack website.
Voor dit technisch uitdagende project is gebruik gemaakt van onder andere Solr, Varnish en Zend Framework.
Lees meer

Opensource PHP Solr client Solarium, , ,

Raspberry voert regelmatig Solr implementaties uit, waarvan de meeste in PHP applicaties. In de praktijk bleek het lastig hiervoor een goede client te vinden. Er zijn wel meerdere clients beschikbaar, maar deze richten zich doorgaans puur op de communicatie met Solr zonder daadwerkelijk de verschillende Solr concepten goed te modelleren. Vanuit deze ervaring is een opensource project gestart onder de naam 'Solarium' .
Lees meer

KLM Travlr, , ,

In opdracht van Enrise heeft Raspberry een grote bijdrage geleverd bij de realisatie van KLM Travlr. Het doel van deze webapplicatie is om mensen op een andere manier een keuze voor een vakantie bestemming te laten maken. Niet beginnen met het kiezen van een bestemming, maar eerst kiezen wat je wilt doen of zien. Op basis van sociale media gaat de applicatie hier vervolgens de beste bestemmingen bij zoeken.
Lees meer

Varnish implementatie voor e*cube

Als specialist in webwinkels werkt e*cube voor grotere retailers, met bijbehorende grote bezoekersaantallen. Raspberry heeft hiervoor een Varnish implementatie ontwikkeld. Met deze Varnish setup zijn loadbalancing en caching gerealiseerd.
Lees meer

Implementatie Gearman voor A2SP, ,

A2SP is leverancier van voertuig informatie en -communicatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan RDW transacties zoals APK meldingen. Omdat A2SP haar klanten de best mogelijke snelheid wil bieden is Raspberry gevraagd een oplossing te ontwikkelen om zo efficiƫnt mogelijk achtergrond taken van transacties los te kunnen koppelen.
Lees meer

Solr implementatie voor Triptic,

Bij de realisatie van het online verhalen platform www.oneindignoordholland.nl liep Triptic tegen de beperkingen van een database gebaseerde oplossing. Daarom werd op korte termijn naar een alternatief gezocht en hierbij is Raspberry ingeschakeld. In...
Lees meer

Drupal Solr integratie, ,

Van Eldijk Studio's was bezig met de realisatie van een Drupal gebaseerd intranet voor een grote verzekeraar. Binnen dit intranet moest een grote knowledge-base doorzoekbaar gemaakt worden. De standaard database oplossing voldeed niet wat betreft snelheid...
Lees meer

Applicatie ontwikkeling voor Zoover, , ,

Voor Zoover heeft Raspberry een applicatie ontwikkeld waarmee externe reisdata aan de eigen content gekoppeld kan worden. Omdat het hierbij om zeer grote hoeveelheden data gaat is dit proces sterk geoptimaliseerd voor performance.
Lees meer