KLM Travlr

In opdracht van Enrise heeft Raspberry een grote bijdrage geleverd bij de realisatie van KLM Travlr. Het doel van deze webapplicatie is om mensen op een andere manier een keuze voor een vakantie bestemming te laten maken. Niet beginnen met het kiezen van een bestemming, maar eerst kiezen wat je wilt doen of zien. Op basis van sociale media gaat de applicatie hier vervolgens de beste bestemmingen bij zoeken.

De applicatie is opgezet met een Zend Framework backend waarbij gebruik gemaakt wordt van een MySQL database voor opslag en meerdere Solr indexen voor de complexe zoekacties. Daarnaast worden in de backend vele externe bronnen aangesproken, onder andere Yahoo, Twitter, Google, FourSquare, Flickr en wikitravel. Bij de externe services is veel aandacht besteed aan het vinden van een goede balans tussen performance, service limieten en actualiteit van content.

Als er op een interesse wordt gezocht die nog niet bekend is in het systeem wordt deze live samengesteld op basis van alle bronnen. Wanneer de interesse al bekend is dan kan er nog sneller resultaat getoond worden, en vervolgens worden die resultaten alsnog aangevuld met de meest recente data. Op die manier is een zichverrijkend platform ontstaan. Het eindresultaat voor de gebruiker is een unieke en eenvoudige combinatie van allerlei informatie tot een zo relevant mogelijk resultaat.

Raspberry heeft voor dit project het technisch ontwerp van de backend verzorgd, de volledige Solr implementatie verzorgd en een belangrijk aandeel in de realisatie van de backend gehad. Daarnaast worden er nog regelmatig verbeteringen in de applicatie doorgevoerd om gebruikerservaring nog verder te verbeteren.

Bezoek KLM Travlr

Tags: , , ,