Kennis

Raspberry heeft een breed kennisgebied. Hieronder een overzicht van de kennis en diensten. Heeft u vraag naar een dienst die hier niet genoemd staat? Neem dan graag contact op, mogelijk kan Raspberry u toch van dienst zijn.

Lucene / Solr zoektechnologie, ,

Lucene is een opensource zoektechnologie die veel gebruikt wordt voor het aanbieden van een geavanceerde zoekoptie binnen (web)applicaties. Apache Solr kan deze zoektechnologie vervolgens als een webservice beschikbaar maken zodat deze eenvoudig vanuit een (web)applicatie is aan te roepen. Daarnaast voegt Solr een aantal extra opties toe zoals bijvoorbeeld 'faceted navigation'
Lees meer

Varnish implementaties,

Varnish is een opensource HTTP accelerator bedoeld voor high-traffic dynamische websites. De belangrijkste functie van Varnish is het ontlasten van de webservers. Van zowel statische als dynamische content wordt op een slimme manier cache bijgehouden die vervolgens met hoge snelheid op te vragen is. De performance is vele malen beter dan applicatie caching, en daarnaast is Varnish in de meeste gevallen nog eenvoudiger toe te passen ook.
Lees meer

PHP ontwikkeling, ,

Dit is de originele achtergrond van Raspberry, en nog steeds een belangrijk onderdeel van de diensten, vaak in combinatie met een of meerdere van de andere diensten.
Lees meer

Zend Framework applicaties, ,

Het Zend Framework is een component framework dat voorziet in een structuur om webapplicaties via een MVC model te bouwen. Naast een brede algemene ervaring met PHP en diverse frameworks heeft Raspberry in het bijzonder ervaring met de inzet van Zend Framework.
Lees meer

Applicatie reviews, ,

Een applicatie review is een analyse van een applicatie op een of meerdere van de volgende onderdelen:
  • Beveiliging en beschikbaarheid
  • Performance frontend (snelheid voor eindgebruikers)
  • Performance backend (belasting van de infrastructuur)
  • Architectuur (van applicatie tot infrastructuur)
Lees meer

Symfony 2 applicaties

Symfony2 is een van de meest moderne PHP frameworks van dit moment, vol met best-practices en oplossingen voor enterprise applicaties.
Lees meer