Applicatie reviews

Een applicatie review is een analyse van een applicatie op een of meerdere van de volgende onderdelen:

  • Beveiliging en beschikbaarheid
  • Performance frontend (snelheid voor eindgebruikers)
  • Performance backend (belasting van de infrastructuur)
  • Architectuur (van applicatie tot infrastructuur)

De praktijk is vaak dat een applicatie in de loop der jaren steeds verder van het origineel af groeit. De structuur is hier niet altijd op voorbereid en op een gegeven moment gaat dit problemen opleveren, al is het maar doordat het verder ontwikkelen niet efficiënt verloopt vanwege allerlei legacy issues. Daarnaast kan er een zeker ‘code blindheid’ ontstaan bij ontwikkelaars die met een onafhankelijke externe visie doorbroken kan worden.

De issues die uit de review naar boven komen krijgen een probleemomschrijving (waar mogelijk aangevuld met data), een ernstigheidsgraad en een of meerdere voorgestelde oplossingen. Per oplossing wordt een voorspelling van de mogelijk impact en resultaten van de wijziging gemaakt.
Op basis van die informatie is het mogelijk prioriteit van de issues te bepalen waardoor de belangrijkste zaken (vanwege risico’s of een grote te behalen winst) als eerste uitgevoerd kunnen worden.

U kunt kiezen voor een volledige applicatie review, maar ook een adviesgesprek of second opinion zijn natuurlijk mogelijk

Tags: , ,